Zaman, video ve film zamanı oldu… Beğenilen bir kitabı okumak yerine filmi çıksın diye bekliyoruz artık…

Sorunun cevabına gelirsek: Basitçe en sevdiğiniz türden (macera, tarih, fantastik…) kitaplar alarak azar azar başlamalısınız. Çünkü bir şeyi yapmayı öğrenmenin, onu yapmaya çalışmaktan başka yolu -maalesef- yoktur.

Sosyal medya ve sürekli akış kaydırma hali dikkatimizin önemli düşmanları olsalar da sevdiğimiz, bize hitap eden tarzda kitaplar okumak, zaman içerisinde dikkatimizi ve hafızamızı toparlamaya yardımcı olacaktır. Şunu unutmamak gerekir ki araştırmalara göre bir isteği davranışa dönüştürebilmek için ortalama 90 gün gereklidir.

Sonuç olarak:

– En sevdiğiniz türden bir kitap seçin

– Her gün okumak için zaman ayırın (Burada kendinizi dakikalar ya da saatlerle kısıtlamanızı tavsiye etmeyiz. Canınız ne kadar istiyorsa…)

– Bunu en az 90 gün tekrarlayın

Karşımıza çıkan başka bir soru da didaktik(öğretici) kitaplar ya da klasikleri ne zaman okuyacağımızdır. Bu kitapları okumak için en doğru zaman:

1- Okuma alışkanlığı kazandığınız

2- Okumayı istediğiniz zamandır.

Unutmayalım ki klasik eserler, belli bir edebi kültürün oluşması halinde keyif veren eserlerdir. Didaktik eserler ise (felsefe, tarih gibi öğretici kitaplar) dikkat toparlamaya eğlenceli olanlardan daha çok ihtiyaç duyduğumuz kitaplardır.

Acele etmeyin, zamanı geldiğinde bu kitaplar sizi içine çekecektir.